Statpress tas bort från Bloggproffs.se

Det externa statistikverktyget Statpress har slutat fungera, vilket har fått följden att de av våra användare som använt denna plugin inte kan logga in på sina bloggar. Tyvärr har vi inga andra alternativ än att plocka bort Statpress från Bloggproffs.se, vilket vi kommer att göra under dagen (fredagen den 4/12).

Om ni vill ha ett statistikverktyg till er blogg rekommenderar vi Google Analytics som kan sammanställa betydligt mer detaljerad information om vilka och hur många besökare ni har.

Följ instruktionerna nedan och hör av er till vår kundsupport om ni har några frågor!

1. För att använda dig av Google Analytics behöver du ett Google-konto. Det är kostnadsfritt och går på någon minut att registrera på https://www.google.com/accounts. Välj bara ”Skapa ett konto nu” på högra delen av sidan om du inte redan har något.

2. Gå till http://www.google.se/analytics och klicka på knappen till höger: ”Gå in på Analytics”. Här får du möjlighet att skapa ditt konto.

3. Registrera domännamn (ex. zlatan.bloggproffs.se), rätt land och så vidare.

4. Nu får du din spårningskod. Kopiera den, dvs. hela kodsnutten i rutan. Koden ska klistras in i din blogg.

5. Det går till såhär: Logga in på din blogg och välj Widgets under Utseende. Lägg till text-widgeten genom att klicka på ”Lägg till” bredvid Text-widgeten. Nu hamnar den bland dina widgets på högra delen av samma sida. Välj ”Redigera” och klistra in kodsträngen i den stora rutan. Tryck på ”Klart” när du har gjort det, och kom även ihåg att välja ”Spara ändringar”.

6. Nu ligger spårningskoden på din blogg, även om den inte syns. Google Analytics kommer inom kort att börja följa din statistik, vilket kan ta upp till ett dygn.

I Analytics väljer du ”Visa rapporter” för att se ditt antal besökare.

Bästa hälsningar,
Bloggproffs.se

Comments

2 Responses to “Statpress tas bort från Bloggproffs.se”

  1. smstadsbloggen on December 23rd, 2009 12:07 am

    Fixa det till slut:)
    Linda

  2. marie on January 8th, 2010 1:43 am

    vill ta bort den, jag vill skapa en ny..

Leave a Reply




Skapa en blogg

Nyheter

Arkiv

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu