Statistik för din blogg

En fråga som vi ofta får är hur man kan få statistik för sin blogg över besökare. Det finns flera ganska enkla sätt och vi har tipsat om några. Det som är det absolut bästa statistikverktyget enligt oss är däremot Google Analytics. För att lägga in Google Analytics på din blogg behöver du lägga till en textwidget. Det gör du under utseende > widgets.Registrera ett konto hos Google (du kanske redan har ett för gmail eller liknande och det duger) och logga in på Google Analytics. Jag brukar gå in på Google.se och klicka på mitt konto uppe till höger för jag använder flera andra av Googles applikationer.  Du kan behöva registrera ditt konto för analytics. Fyll i alla uppgifter om din blogg och du kommer få ut en liten kodsnutt som Google säger att du ska klistra in längst ner på sidan. Klistra in den i textwidgeten som du lagt till.Efter en dag får du riktigt bra statistik från Google där du kan se så mycket mer än bara hur många besökare du haft. Du kan se var i landet de kommer ifrån, hur de har hittat din blogg, vilka bloggposter de läst och till och med vad de har för operativsystem.  

Comments

31 Responses to “Statistik för din blogg”

 1. kicki65 on October 5th, 2008 4:47 pm

  VAR hittar jag statistiken??

 2. kicki65 on October 5th, 2008 4:48 pm

  När man byter utseende så försvinner ju halva startsidan?? Varför?

 3. candy on October 5th, 2008 6:58 pm

  För mig fungerar det inte heller, och när jag vill göra om installationen kan jag inte ta bort den gamla, vad göra? Vill ju ha statistiken…

 4. Bloggproffs on October 6th, 2008 7:45 am

  Du loggar in på ditt analyticskonto för att se statistiken.

 5. Bloggproffs on October 6th, 2008 7:48 am

  @Candy det tar vanligtvis en dag innan man kan se någon statistik eftersom Google behöver samla ett tag för att ha något att visa, kan det vara det som är problemet?

  Statistiken på Google analytics är inte i realtid. Ungefär klockan 9 på morgonen får jag de flesta av mina uppdateringar.

 6. tres on October 8th, 2008 1:33 pm

  Jag använde mig av bloggspot.se förut, och där fanns något som hette “firestats”, jag loggade bara in på min blogg och kickade på den fliken så kunde jag se Status, besökare, sidvisningar, senaste hänvisningar, ipnr från besökare och mycke mycke mer. Är inte det nåt som ni skulle kunna lägga till här också? Skulle vara kanon!! :)

 7. candy on October 10th, 2008 7:39 pm

  Jag har väntat en vecka snart och det står på analytics att spårningen inte är installerad och vart jag än läser på min blogg så kan jag inte ändra koden som jag klistrade in elelr börja om med installationen. Så nu vet jag varken ut eller in. Startade min “nya” blogg här för att få den snygg och seriös men vill verkligen kunna se statistik, så nu är jag ledsen. :(

 8. candy on October 10th, 2008 8:00 pm

  Nu är det konstaterat, något är fel med mitt bloggproffs-konto. Min sambo kunde lägga in sitt analytics och nu kan han även ändra det om han vill. Inne på bloggproffskontot så saknar jag helt rutan som heter: Analytics User Account samt knappen under som heter: Update UA String. Så nu känns allt hopplöst. Finns det ingen supportare som kan gå in och kika och återställa så jag kan få göra om det? Tacksam för hjälp!

 9. candy on October 10th, 2008 8:01 pm

  Jag kan tillägga att jag nyss tog bort analytics-kontot och gjorde ett nytt, utifall det skulle fungera, såd et gamla kan jag inte fortsätta försöka med. Förlåt att jag är så rörig, men svårt att förklara bara genom att skriva :)

 10. Bloggproffs on October 12th, 2008 6:37 am

  Om du skickar in vilket konto det är på i vårt kontaktformulär så ska jag ta en titt.

 11. lillensmamma on October 14th, 2008 7:14 am

  Jag har installerat analytics! Det kom upp på aidan att det var korrekt installerat men på mitt analyticskonto står det att det är felaktigt?

  Vad göra?

 12. Bloggproffs on October 14th, 2008 7:33 am

  Det allra första är att vänta mer än 24h. Analytics är lite trickigt ibland.

 13. candy on October 17th, 2008 5:32 pm

  Oki, hur går det händer det nåt eller måste jag byta blogg? Jag har mailat er.

 14. fylletorsten on October 23rd, 2008 9:47 pm

  ärligt talat, det här med google-statistiken är en jävla massa krångel, vad jag kan förstå är det inte samma besvär på andra bloggsiter, så ni borde kunna fixa något som är enklare annars kanske det är lika bra att lämna denna site.

 15. fang on October 25th, 2008 2:31 pm

  kan någon tala om hur det går till att lägga till den lilla saken på bloggen???? jag har försökt att göra som du skrivit men har inte kunnat åsta kommit något… snälla du kan väl förklara dig lite tidligare?? PLS

 16. Bloggproffs on October 26th, 2008 8:38 am

  Om det är krångligt eller fungerar dåligt med Google Analytics finns det flera andra, en som ger ungefär samma nivå av statistik är Statcounter som man hittar på http://www.statcounter.com. Ett annat alternativ där man bara ser antal besökare är att registrera sin blogg på http://www.Bloggparaden.se, när man lagt till bilden därifrån börjar trafiken räknas och det det går att hitta sin blogg i listan.

 17. hurtusanskajagleva on October 26th, 2008 6:12 pm

  hur ska jag göra för att kunna se min statistik

 18. candy on October 27th, 2008 7:50 pm

  ….eh, nej det är inte vidare värst krångligt, såvida man kan klistra in kodsnutten, men som jag sagt så har den rutan försvunnit för mig. Funktionen att ansluta någon form av statistikprogram är borta. Har jämfört min sida med en annan persons och som jag mailat er om så saknas vissa bitar.

 19. candy on October 27th, 2008 8:24 pm

  Sorry om jag lät så hård mot er som har problem, men jag är bara sååååå frustrerad just nu. Måste försöka fixa det här, men att byta portal en gång till innebär tapp på besökare…

 20. monserrat on October 27th, 2008 8:43 pm

  Det verkar inte så krångligt. Kan man läsa så kan man nog fixa det. Det verkar som att folk är lite för otåliga.

  Bloggproffs, tack för tipsen. Jag ska testa dem nu på momangen. Startade mitt konto hos er igår och so far så ser det rätt lovande ut.

  Hälsningar

  Monserrat

  Santa Monica, Ca den 27 okt 2008

 21. Bloggproffs on October 28th, 2008 8:23 am

  Candy, stället att klistra in kodsnutten på är att lägga till en text-widget i utseendet. Alla utseenden stöder tyvärr inte widgets och de är något vi arbetar på.

  hurtusanskajagleva, om du har installerat Google Analytics kan du helt enkelt logga in på Google.se och välja analytics för att se statistiken. Tänk på att det tar ett tag innan de första siffrorna dyker upp.

 22. emilies on October 29th, 2008 9:39 am

  När jag lägger in min bloggadress för att registrera konto, då står det invalid data? men adressen stämmer ju?

 23. filterkungen on October 29th, 2008 1:08 pm

  Jag har gjort som ni har sagt, lagt in text widget, klistrat in koden från google anlytics men ändå står det att dem inte hittar koden på min sida. Vad har jag gjort för fel då?

 24. filterkungen on October 29th, 2008 1:09 pm

  Spårning är inte installerat (Senast kontrollerad: 2008-okt-29 05:00:45 )
  Spårningskoden för Google Analytics har inte hittats på webbplatsens startsida. Om Google Analytics ska fungera måste du eller webbadministratören lägga till koden på varje sida på webbplatsen.

  Detta felmeddelande får jag, men jag har gjort exakt som det står.

 25. fang on October 29th, 2008 7:24 pm

  HJÄLP jag får inte min statistik att funka, snälla hjälp.. det står att jag skall klistra in ett script jag har försökt men kan inte hitta var jag skall göra det! det funkar inte där jag har provat att klistra in det!!!! snälla hjälp hjälp…

  /fang kallas b0k0

 26. fang on October 29th, 2008 7:34 pm

  jag har nu testat i 1vecka snart…. =/ funkar inte bara… =(

 27. filterkungen on October 31st, 2008 11:22 am

  Grejen är att på google analytics så får man två koder att klistra in på text1.

  Mangage/widgets sen lägg till text1 klicka på den så en ruta öppnas där klistrar du in koden i det stora fältet och stänger å sparar sen.

  När man får koden från google så står det new å sen old.
  Det är den gamla man ska välja för att få det att fungera.

 28. fjortisbebb on December 2nd, 2008 5:40 pm

  Vart klickar man och skriver om man vill blogga?

 29. russin on January 12th, 2009 6:37 pm

  Har installerat Google Analytics för över 2 dagar sedan och den håller fortfarande på att ‘samla information’ men inga rapporter kommer. Vad är det för fel? Kan det vara filterinställningarna som är felinställda? Var ändrar man det i så fall och hur?

  /Russin

 30. Bloggproffs on January 13th, 2009 9:16 am

  Eftersom många haft problem att installera analytics har vi lagt till ett statistik-plugin som kan rekommenderas: http://bloggproffs.se/2008/11/05/nytt-statistikverktyg/

 31. busycat on August 11th, 2009 10:42 pm

  Hejsan!

  Jag har kollat in Google Analytics, men det står att det kommer att kosta om det överstiger 5M! Och då undrar jag vad det betyder? Och kommer det att kosta mig något om jag använder Google Analytics till min blogg?

  mvh
  busycat

Leave a Reply
Skapa en blogg

Nyheter

Arkiv

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu