10 tips för att få fler besökare till din blogg

Att få massvis med besökare till sin blogg är något som många drömmer om. Det går att läsa om de stora bloggarna som drar hundratusentals besökare i veckan och visst blir man lite avundsjuk? Nu kanske inte alla bloggar kan attrahera den mängden besökare men många skulle kunna få många fler besökare inom sin nisch. Kanske kan man till och med bli en auktoritet inom sitt område. Vi har sammanställt en liten lista på saker som kommer att ge dig fler besökare.

1 Pinga Din Blogg
Se till att pinga din blogg på de indexeringstjänster som finns varje gång du skrivit ett inlägg. www.Nyligen.se och www.Nybloggat.se är två ställen där du kan börja. På så vis får du trafik och lite ingående länkar till din blogg. (Ingående länkar är bra för att Google ska visa din blogg oftare).

2 Bloggtopplistor
Lägg till din blogg i de topplistor för bloggar som finns. De genererar en del besökare stadigt, de har vanligtvis också bra inlänkar. Några: www.weareyourfriends.net, www.blogifer.com och www.blogglista.se.

3 Sociala Nätverk
Posta dina viktiga nyheter i sociala nätverk. Sociala nätverk har en förmåga att skicka ganska mycket trafik under en kort tid. I Sverige är tyvärr inte utbudet på sociala nätverk så stort men du kan ju prova www.pusha.se. På engelska är det större och här finns bland annat www.propeller.com, www.reddit.com och www.digg.com.

4 Nyhetsreferat
Använd dig av www.twingly.se. Genom att länka till tidningsartiklar som du refererar till och pinga twingly kan du snabbt och enkelt få en ganska stor mängd besökare.

5 Delta i Bloggosfären
Var en aktiv bloggare, skriv om andra bloggare eller deras inlägg, länka till dem. Var aktiv och kommentera i andra bloggar (bara relevanta grejer förstås, ingen gillar en spammare).

6 Uppdatera regelbundet
Uppdatera din blogg regelbundet. En blogg som uppdateras med jämna mellanrum är intressantare för läsaren som kommer tillbaka.

7 Var en noggrann bloggare
Skriv riktigt bra inlägg. Att vara noggrann och korrekturläsa är inget som strider mot bloggetiken. Bara för att det är ett snabbt medium betyder det faktiskt inte att man inte kan vara noga.

8 Tipsa andra om din blogg
Tipsa andra bloggare om att du har en blogg på samma tema. Om du skrivit något intressant är många bloggare beredda att referera till dig. Bloggare som länkar till varandra är förmodligen det som gör bloggosfären så viktig som den är idag. Nyheter sprider sig fort i bloggarna och folk brukar vara noga med att uppge källa.

9 Skaffa inlänkar
Lägg till din blogg i de olika kataloger som finns. Det finns en hel del kataloger med olika former av sortering. Här kan du få en gratis länk till din blogg och i vissa fall lite besökare. Här finns en lista på svenska sökmotorvänliga kataloger: http://www.seo-forum.se/olika-kataloger/7-lista-pa-svenska-soekmotorvaenliga-kataloger.html

10 Var nischad
Var noga med din nisch. Om du håller dig till ämnet och ser till att skriva bra kommer folk att återkomma, det finns folk som är intresserade att läsa om ämnet. Har de bara hittat dig och gillar det du skriver kommer de att komma tillbaka.

Comments

24 Responses to “10 tips för att få fler besökare till din blogg”

 1. Sebastian Johnsson on May 20th, 2008 1:16 pm

  Tack för de konkreta och vettiga tipsen!

  Angående punkt 3: precis som ni skriver – posta inte alla dina inlägg på digg/reddit/pusha etc. utan satsa på att enbart posta dina bästa och viktigaste inlägg. Precis som att du kan uppfattas som en spammare för att du kommenterar på allt, kan du uppfattas som en spammare för att du lägger upp vartenda inlägg du skriver på en social nätverkssajt.

  Att delta i bloggosfären är väldigt viktigt. Jag experimenterade med att inte kommentera på andras bloggar eller att inte skriva om andras bloggar under en veckas tid. Vad hände? Mängden besökare sjönk rätt drastiskt. Ett annat viktigt tips: att involvera sig i bloggosfären handlar primärt om att bygga långsiktiga relationer – inte att få inlänkar.

  Ett tips som kan skjutas in under punkt 9 är artikelregister likt artiklar.se och även till viss mån foretagande.se. Genom att skriva artiklar här får du inte bara inlänkar utan även en möjlighet att sprida ditt budskap i en större omfattning.

  Väldigt intressant blogg ni har, den är nu tillagd i rss-läsaren!

 2. Mi on June 5th, 2008 10:58 am

  Hej, och tack för tipsen, som sagt.
  Som helt ny gröngöling och “gammal skrivmaskins och telextant” har jag inte helt greppat var och hur man rent faktiskt petar in de där kodsnuttarna man får från Blogifer och sådana ställen. VAR läser jag mig till denna instruktion? Eller någon som kan förbarma sig över mig och peka ut vägen i den just nu helt mörka tunneln? /Mi

 3. Bloggproffs on June 12th, 2008 11:49 am

  Det lättaste är att lägga till en Widget under utseende. Välj den som heter text och peta in koden där.

 4. annison on June 15th, 2008 11:46 am

  Går det att lägga in en besöksräknare? Man vill ju se om det blir något besök, såklart.

 5. Bloggproffs on June 17th, 2008 2:48 pm

  Mitt tips är att tills vidare använda till exempel http://www.blogifer.com och lägga till den lilla kodsnutten enligt ovan. Du kan sen se daglig statistik på informationssidan om din blog på blogifer.

 6. kocken on June 28th, 2008 11:46 am

  Tack för tipsen
  Ska se om jag får grepp på grejerna

 7. johannasince1985 on August 22nd, 2008 9:37 pm

  Är sugen på en sån där besöksräknare… men var lägger man in koden nån stans?

 8. Bloggproffs on August 25th, 2008 4:33 pm

  Det lättaste är att lägga till en textwidget och i den lägga räknaren.

 9. Ermin on November 10th, 2008 11:16 pm

  Hej shysst blogg.Det var 10 viktiga tips om hur man skaffar sig fler besökare.Det är en grund för att en framgångsrikblogg ska fungera.Bra tips !
  Vill du göra ett länkbyte med min blogg som handlar om hur man driver trafik till sin hemsida?
  http://flerb.blogspot.com
  Mvh Ermin

 10. linnea on October 4th, 2009 8:05 pm

  hej bra blogg. det var 10 underbara tips riktigt bra ni kan gärna titta in min blogg :) jag skriver om min vardag och mycketmycket mer kram :)

 11. linnea on October 5th, 2009 9:16 am

  hejsan vilken fin blogg och du skriver mycket intresant läs gärna min blogg och följ med mig genom mitt liv genom att titta på min blogg. ha en bra dag! puss :)

 12. Patricia on October 13th, 2009 6:24 pm

  hej, tack för alla saker som stog om hur man gör för fler besökare :)
  intressant att läsa och man lär sig lite mer..
  kolla gärna min blogg :)

  hello everybody, thank´s for the text..
  look at my blogg thank´s

 13. Cherry Lee on November 7th, 2009 1:22 am

  Tack för tipsen:)

 14. Fampy on November 15th, 2009 10:13 pm

  Tack för tipsen! :D

 15. Bloggerz on December 14th, 2009 2:44 pm

  Tackar! Bra tips!

 16. Angela on December 17th, 2009 12:55 am

  Bra tips :D

 17. Ida on March 6th, 2010 5:39 pm

  Tack så mycket för tipsen!

  Besök gärna min blogg :)

  http://idabod.blogg.se/

  kram

 18. johan stockmarr on March 12th, 2010 1:17 pm

  Tack för tipset med pingbacks. Jag har helt glömt bort att man kan göra det. Så nu har jag en lista på ett 50 tal sidor som får info så fort jag postar ett nytt inlägg. Kom gärna förbi min sida och kika. Mvh Johan Stockmarr

 19. MariaMatilda on March 29th, 2010 4:58 pm

  Tack för dom bra tipsen! =)

 20. Greger on April 6th, 2010 1:36 pm

  Tack för tipsen!!!

 21. Lovisa on December 3rd, 2012 7:54 pm

  bra tips, KOLLA MIN BLOGG ;)

  http://www.nattstad.se/L.As

 22. Veronica on January 18th, 2013 2:08 pm

  Tack för bra tips.
  Någon som vet ifall man kan se om det är någon eller vilka som följer ens blogg?

 23. Michael - guidar dig genom separationen on January 23rd, 2013 11:50 am

  Tack för ovärderliga tips. Toppen!

 24. Amanda on January 24th, 2013 11:08 pm

  Tack för tipsen :D

Leave a Reply
Skapa en blogg

Nyheter

Arkiv

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu