Gör dig synlig! Använd sökmotorerna med sökmotoroptimering.

Jag tänkte skriva några rader för er som är intresserade av sökmotoroptimering och att synas bättre i sökmotorer som Google och MSN. Jag jobbar ju med sökmotormarknadsföring på heltid och tänkte ge er lite hints om hur era bloggar kan driva mer trafik.

Hur kommer det sig att sökresultaten ser ut som dom gör vid en sökning i Google.

Så här ser en sökning på google ut för sökordet bläckpatroner (ett av de svåraste orden att ranka på i Sverige):

sokmotor2.JPG

Vad är det som gör att www.blackpatron.se ligger 1:a i det organiska sökresultatet. Tur? Knappast.

Sökmotoroptimering består egentligen av två delar. Dels det man kan göra direkt på en hemsida/blogg och det man gör externt.

För att ranka högt i sökresultaten krävs attt man har en bra sida som handlar om ämnet. Att sidan har rubriker som innehåller sökordet och att texten man skriver innehåller sökordet (I det här exemplet bläckpatroner). Skriver man texterna med tanka på att ranka bra på exempelvis “sveriges roligaste blogg” så bör man ha med detta både i rubrik och i text på sin blogg. Sökmotorerna fungerar så att dom läser textinnehållet på din blog för att avgöra vad den handlar om. Om man skriver väldigt mycket om ett eller ett par sökord så ökar detta chanserna till att man kommer att synas på dessa termer och därmed öka sin trafik till bloggen och få mer läsare som upptäcker vad just du skriver om.

En annan viktig del av sökmotoroptimering är vilka siter som länkar till ens blogg. Om jag har en blogg om hundar och ber min vän som också har en blogg att länka till mig med det sökord som jag vill bli synlig på. Om det är är “hundklippning” som är ett viktigt ord för mig så ber jag min vän att länka till min sida hundbloggen.bloggproffs.se med detta ord. En länk är som en röst på din sida. Att någon annan rekommenderar min blogg gör att värdet på den ökar. Sökmotorerna följer länkar och när de hittar din väns blogg kommer de även hitta din blogg och dina inlägg.

En annan approach till det hela är om du har en site som heter www.hundtrimmarna.se så kan du genom att länka från din blogg ge den här sidan en extra skjuts i sökmotorerna genom att länka till den sidan från din blog hundtrim.bloffproffs.se.

Detta är en mycket förenklad förklaring av sökmotoroptimering men egentligen grunderna. Text på din blogg om orden du vill synas på + länkar in till din blogg med rätt “sökord”.

Vill du läsa mer om sökmotoroptimering så kan ni titta på seo-forum.se. Mitt nickname där är Tobias. Fråga mig gärna saker. Jag jobbar på företaget Seo-logik med sömotoroptimering för i stort sett alla bramscher. Ett exempel på en länk och hur ni gör de ser ut som följer sökmotoroptimering

Lycka till och kommentera gärna om ni vill veta hur ni kan få mer läsare med sökmarknadsföring.

Trevlig Helg!

Comments

Leave a Reply
Skapa en blogg

Nyheter

Arkiv

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu